Вицепремиерът Цветан Цветанов сложи БСП в графа популисти
Вицепремиерът Цветан Цветанов сложи БСП в графа популисти / Красимир Калудов

"Да се говори, че правителството е знаело за атентата и не е предприело мерки, звучи толкова популистки и несериозно, колкото предполагам дебата, който се води в БСП". Това заяви в Бургас министър Цветан Цветанов относно коментарите на опозицията, че за атаката на летище в Бургас на 18 юли е имало предварителна информация.

Министърът на вътрешните работи уточни, че за последните 20 дни има нова, постъпила информация по случая, която се анализира от разследващите органи в София и от ангажираните държави, но все още няма задържан.

„Работим усилено. Знаете, че не спираме да обменяме информация с оперативните служби. Защо обаче президентът Плевнелиев е дал срокове за резултатите от доклада за атентата до 15 септември, предвид, че едно разследване не може да има срокове - не мога да обясня. Сигурно, защото президентът е добър човек", коментира още Цветанов.

Вицепремиерът отказа да коментира подписката за АЕЦ „Белене", с аргумента, че не иска да влиза в политически дебат. „Подписката и агитацията, която е вървяла в Главиница е била: По-евтин или по-скъп ток? Какво смятате, че ще направят гражданите, при така зададен въпрос", Цветан Цветавов.

Министърът на вътрешните работи откри днес в Бургас първата „повдигната" пешеходна пътека в комплекс "Меден рудник" , която е една от 11-те, изграждащи се със средства от Фонда за безопасност на движението. По думите му, средствата за съоръжеията и новите мерки за привенция на децата на пътя се осигуряват и от постъпленията от глоби на шофьори - нарушители.