Велиян Парушев се нуждае от помощ
Велиян Парушев се нуждае от помощ / Пресцентър

Бившият капитан на „Нефтохимик" Велиян Парушев се нуждае от нашата помощ, тъй като скоро му беше открито коварно заболяване. Диагнозата му е най-страшната. „Рак". Предстоят му тежки процедури, средствата за които ще бъдат непосилни за семейството на легендарния футболист.
Едната сметка в „Инвестбанк" АД, с която можете да помогнете за лечението му е:

IBAN BG43IORT73785000463900
BIC : IORTBGSF, БAE IORT7378
ВЕЛИЯН ПАРУШЕВ МИТЕВ

Дарителска акция за отслабналият с 18 килограма Велиян организира сред футболистите и феновете изпълнителният директор на клуб "Нефтохимик" Благомир Митрев, който е приятел и дългогодишен негов съотборник. Помощ в намирането на най-добрия вариант за лечение е предложил и Димитър Димитров-Херо, също лекуващ се от коварната болест.

Велиян Парушев е шампион на България през 1992 година с отбора на ЦСКА, вицешампион през 1997-а с "Нефтохимик" и финалист за Купата на страната три години по-късно. Парушев е любимец на червения Сектор "Г" заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява "Парма" в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България

В "А" група за "Нефтохимик" Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола - 4 мача с 1 гол за "Армейците" и 6 мача с 1 гол за "Шейховете". В 5 двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.