/ pixabay
Художественото училище в Бургас приема заявления за изпит до 5 юни
Учениците, желаещи да заложат на творческо образование след VII клас в бургаското СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, могат да подават заявления за предварителен изпит от 3 до 5 юни. Документите се попълват по образец, който може да бъде изтеглен ТУК и се подават в настоящето учебно заведение.

Най-творческото училище в Бургас - инкубатор на личности

„Много ученици пропускат тези срокове и после съжаляват. Ако децата след 7 клас не преминат през този предварителен изпит, няма да имат шанс да кандидатстват в художествената ни паралелка“, обясни пред „Дарик“ директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Снежина Няголова.

Изпитите ще се проведат на 20 юни, уточни тя. Учебното заведение е единственото в областта, което предлага образование с профил изобразително изкуство. Притежава и собствена галерия - „Стълбата“, в която през годините са били подредени множество представителни изложби от участия на възпитаните във фестивали, градски чествания и национални инициативи. Най-творческото бургаско училище може да се похвали и с членството си в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

В художествената паралелка, през учебната 2019/2020 година ще попаднат 26 ученици. Освен изобразително изкуство те ще изучават засилено и английски език. Важно за балообразуването е да се знае, че в него влиза броят на точките от националното външно оценяване по български език и литература и математика, удвоеният резултат от изпита за проверка на способностите /който ще се проведе на 20 юни след предварително записване/, оценките по български език и литература и изобразително изкуство от свидетелството за основно образование.