Радостина Батанова
Радостина Батанова
Синът й, Иван Златев дари средствата събрани за лечението й на семейства, чиито деца се нуждаят от животоспасяваща операция
Младият бургазлия Иван Златев дари сумата, събрана за лечението на майка му - дългогодишният експерт по земеделие и общественик, Радостина Батанова.  В продължение на година тя страдаше от тежко онкологично заболяване. За лечението й се набираха средства, чрез дарители.
За съжаление, в края на месец март т.г., тя изгуби битката с рака. 
Две седмици по-късно синът й дари събраните средства за спасяването на други човешки животи. Преди дни той официално преведе събраната за лечението на  майка си сума на нуждаещи се от операция деца. Това са Виктор Мечков на 1 годинка и 5-годишната Кристин Бончева.
Ето какво сподели Иван Златев в обръщение към граждани и дарители:
В памет на Радостина Батанова и нейният непреклонен дух, бих искал да ви уведомя от името на цялото й семейството, че събраната сума от 5 310 лв. в дарителската сметка за лечението й е вече преведена на две равни части в помощ на две малки дечица от Бургас. Кристин и Виктор се борят с Детска церебрална парализа и Рабдомиосарком на простатата и пикочен мехур.
Копия от платежните нареждания на името на Виктор Мечков и Кристин Бончева се намират в редакциите на Дарик Радио Бургас и Флагман.
Радостина Батанова почина на 30 март, но от името на цялото й семейство, бих искал да благодаря на всички нейни колеги и приятели. Нека тези, които си я спомнят,  да носят и предават нейния дух и доброта.
Искрено благодарим на всички
!“.