Ученици разработиха екобюлетин  за влажните зони
Ученици разработиха екобюлетин за влажните зони / forthenature.org

Ученици от бургаските училища СОУ „Константин Преславски”, ОУ „Васил Априлов” и ПМГ „Акад. Никола Обрешков” изготвиха общ екобюлетин по повод Световният ден на влажните зони – 2 февруари. Идеята е да се предостави информация за защитените територии около Бургас по достъпен и увлекателен начин. Екобюлетинът ще се разпространява в училищата.

 

Следващите дейности, които предстоят на клубовете по екология, са изработване на подобни бюлетини за Световният ден на Водата – 22 март и Световният ден на Земята – 22 април. Близо 400 ученици, които се включиха в създаването и развитието на общо 12-те клуба по екология по проект за извънкласни занимания, са разпределени поравно между 3 направления – „Опазване на въздуха и природните ресурси”, „Биоразнообразие в моя роден край” и „Черно море”.

 

Целта на проекта е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления. 300 000 лв., са средствата за изпълнение на заложените в програмата дейности,  отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.