Тръгва делото за убийството на Големия Риж
Тръгва делото за убийството на Големия Риж / netinfo

 

В два последователни дни Окръжният съд ще гледа делото за убийството на известния бургаски бандит Калоян Стоянчев- Големия Риж. Обвиняем за престъплението е бившият полицай  Петко Лисичков, който в момента е с мярка „парична гаранция”.

Кървавият инцидент се разигра на 20 септември 2010 посред бял ден в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”. Експолицаят карал мотора си “Хонда Варадеро” и отнел предимство на лъскаво “Ауди” близо до бл. 410.  Автомобилът застигнал моториста и го принудил да спре. От колата слезли Калоян -Големия Риж и един от хората му и се нахвърлили срещу Лисичков с крясъци и ругатни. За да се защити, бившата барета извадил палка, която обаче му била отнета, след което му нанесли удари с нея. Същевременно един от младежите тръгнал с нож. Мъжът се принудил да извади законния си пистолет и да стреля.

Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Това пише в обвинителния акт срещу  39-годишния Петко Лисичков, който веднага след стреблата, изчакал полицаите и предал доброволно оръжието си. Първоначалното обвинение срещу експолицая  бе  „убийство в състояние на афект”.  По-късно то бе променено в по-леко. Дни след задържането на Лисичков, в Бургас тръгна  гражданска подписка в негова защита, която събра над 20 хиляди подписа.