Транспортен хаос и 5-километрова тапа до Летището
Транспортен хаос и 5-километрова тапа до Летището / снимки, Лалка Димитрова, Дарик Бургас

Протест на 150 служители на мина "Черно море" предизвика истински транспортен хаос на пътя Бургас - Слънчев бряг. С жива верига миньорите затвориха пътя тази сутрин като крайна мярка срещу поредното забавяне на възнагражденията им с три месеца, както заради неизплатените им обезщетения. Движението беше блокирано за по-малко от час, но това предизвика сериозни проблеми с трафика.

Транспортен хаос и 5-километрова тапа до Летището
netinfo

Петкилометрова опашка от автомобили блокира движението до летището край кв. Сарафово. В колоната има спрели линейки, таксита и дори катафалки, които се опитват да стигнат до близкия гробищен парк. Пътуващи от Летище Бургас за Лондон, чийто транспорт остана заклещен в трафика са принудени да извървят пеш с куфарите си разстоянието от близо 3 км. до аеропорта за да не изпуснат полета си.

След 11.00 часа миньорите отвориха и пътя и се отправиха в колона към сградата на Община Бургас, където ще настояват да се срещнат с кмета Димитър Николов. От него те ще поискат съдействие за разрешаване на проблемите с ръководството дружеството.

 

Движението по пътя Бургас - Слънчев бряг все още е сериозно затруднено.

Транспортен хаос и 5-километрова тапа до Летището
netinfo