„Титан” започна годишна профилактика на контейнерите за отпадъци
„Титан” започна годишна профилактика на контейнерите за отпадъци / netinfo

Фирмата за почистване "Титан" е започнала годишна профилактика за почистване на контейнерите за изхвърляне на отпадъци. Това съобщи регионалният управител на консорциума Светослав Тодоров.

От 2 юни поетапно се извършва измиване и дезинфекция на общо 4 000 метални и цветни контейнера за битова смет и разделно събиране на отпадъци. Манипулациите се правят на място или в базата на "Титан”. В момента консорциумът доставя 200 броя нови, черни пластмасови контейнера за битова смет, в които не трябва да се изхвърлят запалими материали. Част от тях ще бъдат поставени на крайбрежната алея, като допълнителна алтернатива на местата за изхвърляне на отпадъци, във връзка с повишения човекопоток през лятото.

 От сряда, 18 юни, в Централната градска част ще започне и поставяне на 110 нови улични кошчета. До 1 юли те ще бъдат разположени на улиците "Александровска” и "Богориди” и на площад "Тройката”. Старите кошчета от тези райони ще бъдат изтеглени за ремонт и пребоядисване.

От "Титан” призовават гражданите на Бургас да изхвърлят отпадъци на определените за това места - битови, в обикновените контейнери; хартия, пластмаса и стъкло - в съответните шарени съдове. Светослав Тодоров припомни, че строителни отпадъци не трябва да се изхвърлят в нито един от изброените видове контейнери. Той съобщи, че "Титан” може да организира тяхното извозване, като заявките за това стават на телефон 0878 988 070 или 056/ 84 48 20.