Първите късметлии бяха изтеглени в началото на лятото
Първите късметлии бяха изтеглени в началото на лятото / netinfo

Втората томбола по проект "Фиеста", финансиран в рамките на програма "Интелигентна енергия Европа", ще се проведе на 1 септември в сградата на Информационен център - Бургас. Оттам съобщиха, че вече са публикувани имената на участниците, включили се в енергийните одити, извършени в рамките на инициативата. 

Всички ще се борят за 10 награди, като всеки от първите петима печеливши ще получи възможност да замени стар електродомакински уред или уред за отопление/ охлаждане с нов от висок енергиен клас до 1 000 лева. Останалите петима печеливши ще получат по 10 бр. LED крушки, уточниха от пресцентъра на община Бургас. 


Европейският проект "Фиеста" има за цел да стимулира икономичното потребление на енергия в домакинствата, водещо до две основни ползи: икономия на финансови средства и намаляване на вредните емисии, изхвърляни в околната среда от производството на енергия. 

Проектът се ръководи на европейско ниво от Научен парк "АРЕА" от гр. Триест и включва общо 5 технически партньора - по един за всяка държава партньор и 14 общински администрации с население над 50,000 души. Много полени съвети и информация за пестене на енергия в дома можете да намерите на страницата на проекта