Стойновски дава рамо на Валери Симеонов
Стойновски дава рамо на Валери Симеонов / netinfo

Кандидатът за кмет на Бургас останал четвърти в класирането Ваклин Стойновски заяви днес че, ще призове своите симпатизанти и съпартийци да гласуват на балотажа да кандидатът на”Атака” Валери Симеонов. „Аз съм последователен в действията си, затова ще посъветвам 12-те хиляди бургазлии, пуснали вота си за мен на 28 октомври, на 4 ноември да гласуват за Валери Симеонов”, каза Стойновски. Преди първия туртой обяви, че ако не стигне до балотаж, ще подкрепи претендента, който най-малко е участвал в управлението на Бургас.

Стойновски който спечели 13.09 % подкрепа , благодари на бургазлии за мажоритарния вот и доверието към него. „Радвам се, че хората гласуваха за промяна. Ние сме трета политическа сила и успяхме да вкараме 5 съветника. Изпълних един предизборен ангажимент, а именно Йоан Костадинов да не управлява този град- каза още лидерът на партия „Ваклин Стойновски за БУРГАС”.

Той показа днес над 40 бюлетини за общински съветници намерени след края на изборния ден в училище „Найден Геров” . На бюлетините са са поставени два печата. Сигналът за нарушението ще бъде входиран днес в ОИК.