Спряха отстраняването на аптеката в ДКЦ 2
Спряха отстраняването на аптеката в ДКЦ 2 / netinfo

Върховният касационен съд спря отстраняването на аптеката от сградата на ДКЦ 2. Опразването на помещението бе насрочено за 14:00 часа днес и трябваше да стане принудително от съдия-изпълнител и полиция. До ситуация се стигна след като като управителят на ДКЦ 2 д-р Илка Баева заведе дело за изваждане на аптеката, а впоследствие бе издаден изпълнителен лист от бургаските магистрати.
„Искането за спиране на изпълнението е допустимо", пише в определението на тричленния състав на ВКС по повод заведена на 9 май молба от фирмата-наемател на аптеката „Красимира Благоева" ООД. Паралелно с нея е входирана и касационна жалба, която предстои да бъде разгледана. Така, спорът за аптеката в бившата Трета поликлиника, тлеещ от 2 години, остава висящ.
Срещу съществуването й категорично се обявява д-р Баева. Тя отказвала да насрочи нов конкурс, след като съдът отменил класирането от първия. Настоящият наемател продължава да работи, плащайки обезщетение в размер на наема и чакайки нова процедура.
В резултат на гражданска инициатива и подписите на 10 800 бургазлии, в Общинския съвет бе входирана и докладна за провеждане на нов конкурс. За половин година тя не успя да получи зелена светлина, а миналата седмица бе изненадващо бе оттеглена от вносителите си.