Созопол и Корфу с общ проект
Созопол и Корфу с общ проект / netinfo

Община Созопол статира проект за съвместни социални дейности с гръцкия град Корфу.

Пълна подкрепа от общинските съветници получи докладната на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за кандидатстване към Министерството на труда и социалната политика за трансграничения проект. Съветниците дадоха своя вот община Созопол в партньорство с Общинско дружество на Корфу и Европейски културен форум Адриатическо - Йонийско дружество да подготвят проектно предложение.
Основна цел ще бъде подпомагане социалното включване и стимулиране развитието на социалната икономика в двете крайморски курортни общини. Чрез проекта ще се предоставят възможности за развитие на предприемачеството сред уязвими групи, обогатяване и усъвършенстване на знанията и уменията на управленския персонал на малки и средни хотели за ефективно управление и развитие на техния бизнес.
Като този ефект ще се постигне чрез предоставяне на иновативни модели и добри практики в сферата на мениджмънта та туризма и хотелиерството.
Част от дейностите, които залагат в проектното предложение са проучване на добрите практики в Гърция и България в малки и средни хотели и техните клиенти и провеждане на анкетно проучване за възможностите за предприемачество сред уязвимите групи в сферата на туризма и хотелиерството.