Синоптичната прогноза на Хремавия облак
Синоптичната прогноза на Хремавия облак / netinfo

Тази сутрин прогнозата за времето достига до вас благодарение на вожда на племето на синпотиците Хремавия облак. Прочутият индианец станал рано, нахлузил работното си облекло , състоящо се от кожени панталони с ресни, кожен елек с ресни, кожени мокасини с ресни и кожени гащи с ресни, плюс пончо с ресни. После поставил орловите пера на главата и тръгнал към центъра на селото , където с триене на две цепеници една в друга щял да запали огъня както обикновено и с дминнти сгинали да ми прати прогонозата.

Да, ама прогнозата закъсня драматично. Ето и причината.

В племето на синпотиците празнували яко.

По традиция на този ден Хремавия облак трябвало пред очите на цялото племе да мине през няколко ритуални изпитания , за да докаже, че е върховен синипотик.

Първо го поръсили с вода. После минал през един облак от брашно, за да покаже, че не се страхува от купесто дъждовните облаци.

След това пет дърти индианеца се наредили в редица и Хремавия облак трябвало да минава близо до всеки един от тях и те го обдухвали , за да видят всички от племето, че вождът им не се срахува от различните ветрове. Обаче единият дърт индианец с име Миризливият скункс бил закусал със супа от чесън и когато по сценарий започнал да пресъздава морски бриз, направо нокаутирал вожда си. Хремавия облак се олюлял, а из тълпата индианци се понесли изявления отт типа на “Ей, тези ветрове все го бъркат нашия вожд, не ги научи тези ветрове откъде духат , ей” и ред подобни оценки.

Както и да е...вождът минал ветровития тест и се насочил към една купчина дръвца, на върха на които стоял шаманът Куция бизон с кофа в ръка. Хремавия облак трябвало да мине под купчината , да бъде залят с вода и с това да покаже на племето, че не се бои от дъжд.

Шаманът, тоз дърт провокатор, облял с вода вожда, но изтървал и кофата.

Хремавия облак изпсувал гръмко несръчния шаман, а из племето се понесли приказки от типа на “ Ей, гръмотевиците все го плашат нашия вожд, дъждът май го стряска” и прочие.

Накрая трябвало да мине като нестинарка по жарава, за да докаже, че не се бои от жегата. То хубаво, ама в жаравата разсеяните индианци забравили един пирон и вождът се набол по петата, което довело до нови ругатни и подскоци.

Индианците пак замърморели, че Хремавия облак видите ли съвсем се спихнал и сдухал.

Накрая ритуалът все пак завършил и вождът на племето на синоптиците издал декрет, с който заповядал от следващата година всички старейшини начело с шамана също да минават през изпитанията, за да дават пример на младите синоптици.

После запалил с триене две цепеници и запалил огън, пък накрая ми пратил с димни сдигнали прогноцата, която граси

Оооо, бледолики. Облачин бизони ще пасат по несебсните савани. Мразовитото куце ще ви хапе по ушите, Оня що духа ще е слаб, а на гости ще ви дойдта трима от синовете на Великия термометър.

Аз казах хау.