Да помогнем на Силвия
Да помогнем на Силвия / Burgasinfo.com

Близките на младата бургазлийка Силвия Колева отправят зов за помощ, за да може да се подложи на лечение и да спаси зрението си. „Мили приятели, отправям гореща молба към вас за призив да отворите сърцата си за благотворителна кауза. Нашата дъщеря се нуждае от трансплантация на роговица в Германия. Сумата е голяма за нашите възможности и много малка за вашите любящи сърца. Молим ви, помогнете според възмижностите си!

Дарителската сметка е в Райфайзен банк с номер BG69RZBB91551010038005 и е без потребителска такса.СЪРДЕЧНО ВИ БЛАГОДАРИМ!”, призовават близките й.

24-годишната Силвия страда от агресивен кератоконус - заболяване, което представлява прогресиращо изтъняване и изкривяване на роговицата и води до слепота.
Направени са две операции в България за овладяване на заболяването.
За съжаление, към момента Силвия има 100% загуба на зрението на дясното око и прогресираща загуба на лявото.

Единственият начин отново да върне зрението си е трансплантация на роговица от донор. Поради липса на донорство в България и неопределени срокове на изчакване, операцията може да бъде извършена в Германия. За целта са нужни средства, с които ние не разполагаме.

Стойността на самата операцията е 13 208 EUR . Тази сума не включва средства за следоперативно лечение и болничния престой. В момента Силвия е включена в списъка със спешно чакащи пациенти. Средният срок за изчакване е между 4 и 5 месеца. Поради прогресиращия характер на заболяването, Силвия може да загуби напълно зрението си, ако трансплантацията не бъде извършена в най-кратки срокове. /Burgasinfo.com

.