Северцова /вдясно/ очаква решението на съда
Северцова /вдясно/ очаква решението на съда / netinfo
Вещите лица: Тя е високоинтелигентна. Съдът-да се връща в Русия!
Вие посещавали ли сте курс по сексология?  С този въпрос адвокатите на рускинята Татяна Северцова се обърнаха към вещите лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза по делото срещу рускинята и всяха смут у присъстващите в съдебната зала.

Днес състав на Окръжен съд – Бургас разглежда искането на руската страна за екстрадицията на рускинята. Федерацията настоява тя да бъде предадена на властите в Москва, където да бъде съдена по обвинение за сексуално насилие над дете и участие в групата на секс-гуруто Митрадевананда Свами.

Според заключението на вещите лица, Северцова е напълно вменяема и може да отговаря за действията си. Експертите отчитат, че тя е високоинтелигентна. По време на заседанието стана ясно, че рускинята е завършила психология с отличие. В Русия е била младши експерт и преподавател по специалността си.

Наложница на руски секс гуру иска свобода

Самата Татяна, демонстрира завидни познания по психология и направи няколко констатации за работата на вещите лица, изготвили експертното заключение. От въпросите й се разбра, че не одобрява използваните методите на изследване.
Поиска политическо убежище в страната ни и се отметна от думите си, че желае да се прибере в родината. Изпратила и официално писмо до президента на Румен Радев, което предстои да бъде разгледано, обясниха тримата й адвокати.

Според тях, Татяна имала цели четири безсънни седмици. Била съкрушена от новината, че Митрадевенанда Свами се връща в Русия, след като българския съда го предаде на Москва.

Лидерът на руска порно секта: Спя с вдигнати крака. В ареста не ми е удобно

Една от многото му последователки проследи цялото съдебно заседание днес. Паралелно със съдебния секретар, чужденката чинно записваше всяка дума, изречена в залата като де факто си изработи копие на протокола от заседанието.

Работата на магистратите беше прекъсвана на няколко пъти заради проблеми с електричеството в залата, заради кратката буря, която се разрази над Бургас. Решението им се очаква по-късно днес.
В крайна сметка Окръжният съд в Бургас постанови Северцова да бъде екстрадирана. Решението подлежи на обжалване.