/ Thinkstock/Getty Images
Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции - обект на съвместни проверки на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица.

Проверени са само пет обекта, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас. Те са запечатани, а за част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

КЗК започва анализ на пазарите на производство на бензин и дизелово гориво

В една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта, установил проверяващите. По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП. В друга бензиностанция пък са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели налични парични средства в два от обектите, заради непогасени данъчни дългове.

От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „Митници“ са иззели гориво, заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво. Не се съобщава колко са проверените бензиностанции в Бургас.