Детето е било засмукано от устройство, прикачено към трактор
Лекарите продължават да се борят за живота на 9-годишното дете, което пострада на плажа в Созопол, предаде NOVA.

Инцидентът е станал след 20:00 ч. в петък, докато машината е почиствала пясъка. 9-годишното дете е било засмукано от устройство, прикачено на трактор. Устройството е пречиствало пясъка.

Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Състоянието му е тежко, но стабилно, с опасност за живота, в медикаментозна кома. То е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб.

Трактор прегази дете на централния плаж в Созопол

Детето е от Пловдив. Преди дни двамата са майка му пристигнали в Созопол на гости на леля му и баба му. 

„Не знам какво се е случило. Бяха със сина ми. Доколкото знам му е станало любопитно да се повози”, заявява лелята. Бабата каза, че са ги изпуснали от поглед за 2-3 минути.

„Просто вървяха пред нас”, разказа притеснената жена.

Всичко е станало за секунди. Машината, която чисти плажа, тръгва. Децата бягат зад устройството. Едното дете се качва на устройството, следващият момент пада. Шофьорът усеща, че става нещо, спира и освобождава детето от устройството”, заяви управителят на централния плаж в Созопол Михаил Ковачев. 

Докато превозното средство почиства ивицата след работно време на плажа, малко дете, което е оставено без надзор, се затичва след машината и влиза в контакт, като се качва на прилежаща платформа. Вози се за кратък отрязък от време, но за нещастие попада под ударите на машината, се посочва в съобщение от името на концесионера на плаж Созопол Централен.

Шофьорът, който е водач с голям опит и пълна квалификация, веднага усеща, спира машината и се обажда на Спешна помощ. Детето е транспортирано в болница с тежки наранявания.

"Нашите мисли са с него и семейството му в този труден момент. Продължаваме да следим за състоянието му", се посочва в съобщението от името на управителя на плаж Созопол – Централен.

"Водачът е тестван, не е употребявал алкохол и е управлявал машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност. Обстоятелствата, довели до достъпа на детето до района, в момента се разследват и ние сътрудничим изцяло на властите, за да разберем как се е случил този трагичен инцидент", се допълва в съобщението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня