С госпъл хор закриват Аполония
С госпъл хор закриват Аполония / netinfo

The Dublin Gospel Choir е един от малкото състави, изпълняващи госпъл музика, в който няма афроамериканци, но това никак не пречи на международната му слава. Той има честта да закрие поредицата паметни концерти в Амфитеатър Аполония тази година.

Традиционният концерт, който изпълва до край винаги в последния ден на Празниците на изкуствата Археологическия музей е на младите цигулари от Майсторския клас на проф. Минчо Минчев на Аркутино.

Един верен приятел на Аполония от първите мигове на феста през 1984 г. - Михаил Неделчев, тази година ще подобри собствени рекорди и ще представи не една, не две, а три книги. Те са издадени по случай неговата 70-годишнина: "Литературноисторическата реконструкция", "Цензурираните класици", "Двете култури и техните поети".

След това в Художествената галерия, от 20 ч., е Театърът на маса - запазена марка на Аполония. Този път актьорите Бойка Велкова, Владимир Пенев, Василена Атанасова и Антоний Аргиров ще представят пиесата "Мата Хари" от Хелмут Пешина в превод на Владко Мурдаров. Режисьор е Крис Шарков.

Второто представление тази година на Малък градски театър "Зад канала" е "Недоразбраната цивилизация" на Теди Москов.

Заключителните акорди на 28-та Аполония тази година ще ударят J.P.3 - Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов, този път - със струнен квартет.