Решетки при строг режим за затворник, крал от лафката
Решетки при строг режим за затворник, крал от лафката / netinfo

Наказание 4 месеца лишаване от свобода при строг режим получи Мартин Иванов, след като Районен съд Бургас одобри сключеното между него и Районната прокуратура.
Иванов се признава за виновен, че в периода 01.12.2013 г. до 14.03.2014 г. в Затворническото общежитие край бургаското село Житарово като магазинер на лавка е присвоил стока за 1125 лв. - цигари от различни марки.
Районен съд Бургас приключи делото по този ред след като Иванов призна вината си и заяви, че разбира последиците на подписаното от него споразумение с прокуратура, и доброволно се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.
Иванов бил назначен за лавкаджия на 29 април 2013 г. През месец ноември същата година и през месец март на следващата била направени инвентаризации на търговския обект, при която не били констатирани липси на стоки и пари, нито несъответствие между наличностите и счетоводната документация.
По-сигнал на свидетел обаче била извършена повторна обстойна проверка през март 2014 г. Проверяващите установили, че прозрачното фолио на опаковката на стековете с цигари е било разлепяно, намиращите се в стековете кутии с цигари са били отваряни, при което е бил разкъсван поставеният на капака акцизен бандерол и липсвали цигари. Същото било установено и за кутиите с тютюн.