/ netinfo

"Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления" е темата на новия пролетен бургаски хакатон. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Голямата награда на хакатона е професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за спорт за Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации. Тя е на стойност 2000 лева и ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов.

Началото е 20 април, а финаът на 22 април, неделя. Откриването на хакатона ще е от 17:00 в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас. Той ще събере на едно място програмисти, дизайнери, специалисти по здравни грижи и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона - неделя, 22 април - участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

 За всички участници ще има награди, осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.