Приятели свирят за Гошко. Вижте ги!
Приятели свирят за Гошко. Вижте ги! / Мария Попова

Предколедно благотворително рок-парти под надслов "Гошко и приятели" започва тази вечер, от 18.30 часа, в „Alive Bar” в Бургас. Музикантите, които ще забият на сцената, ви канят да се присъедините и вие, за да помогнете с каквото можете за каузата на седемгодишния Георги Скордев.

Малкият ни съгражданин е едновременно с увредени слух и зрение, заради  екстремна недоносеност. Родил се е с тегло едва 700 грама. Състоянието му се дефинира като "сляпоглухота". Гошко е ученик във варненското Училище за деца с нарушено зрение, където го съпровожда майка му.

Семейството иска да обучи интерпретатор-придружител, с чиято помощ детето да комуникира пълноценно със заобикалящия го свят и така да се опитва да води пълноценен живот. Такава специалност съществува в някои висши учебни заведения в САЩ и Канада.

Родителите на Гошко са решили да направят неправителствена организация, за да финансират по-лесно това начинание. За първоначалната инвестиция са нужни 2 000 евро за регистрация, както и най-широк отзвук за нея сред българското общество. Сцената довечера е отворена за всички.

Подкрепете и вие каузата на Гошко като изпълнители или зрители. Засега ще участват „Bee in the Bonnet”, „Acoustic Band Avalon”, „Corsaire”, Дилян Дянков, Балетна формация „Дивна”, „Petronimius N-Art Music” и други формации.