Видео от акцията на полицията в оранжерията за наркотици, която полицията разби в апартамент в жилищен блок в Бургас, разпространи МВР. Според експерти, оборудването в базата е на изключително високо технологично ниво. Оранжерията била конструирана по специална схема и снабдена с датчици за влага и светлина, с измерители за състава на почвата.

Собственик на базата е Филип Чорио, един от седемте задържани членове на новата наркоорганизация в Бургас, действала вдъхновена от най-бруталната американкска улична банда - МС-13.  Филип затворил производсвения цикъл. Реколтата дирекно била изпращана по направление до наркопласьорите, а чрез тях до клиентите в Бургас и съседните курортни селища.

Разбиха престъпна група в Бургас, арест за седем от нова наркобанда

Разследващите посочват, че бандата много бързо  и с демонстративна агресия се е опитала да сложи монопол върху наркопазара в региона.
 
"Открихме и мястото, където е подготвян разсадът, впоследствие пренасян в оборудваната за качествено отглеждане оранжерия, организирана на цялата площ в апартамента на един от задържаните - Филип Чорио", каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.
 
Шестима от обвиняемите са задържани под стража с определение на съда, на един е наложена мярка "парична гаранция".

Като изключително конспиративна и бутална в действията си определи задържаната група главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Участниците често са действали в питейни заведения в различни квартали, като силово и с побоища, често без да е имало причина за това, са налагали монопол в определени територии. Добре структурирана, групата е генерирала сериозен паричен ресурс и е имала силно негативно влияние върху обстановката в региона на Бургас.
 
Вниманието на правоохранителните органи е насочено и към други групи и случаи на демонстративно престъпно поведение, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.