/ БТА
Спортният календар на града за тази година се запълва с големи събития - сред тях има световни и европейски първенства
Започна работата по обновлението на местното законодателство в областта на спорта.

Това съобщи Манол Тодоров, заместник кмет на Община Бургас с ресор туризъм и спорт. Ще има изменения в две наредби. Едната касае субсидирането на клубовете. Другата регламентира обезпечаването, включително финансово, на събитията в спортния календар на Община Бургас.

Бургас откри първата в страната Социална градина за възрастни хора (СНИМКИ)

По измененията, инициирани от заместник-кмета и членовете на спортната комисия в местния парламент, се работи съвместно с клубовете, чиито препоръки са важни и ще залегнат в новата рамка.

Междувременно от пресцентъра на местната община информираха, че Спортният календар на Бургас за тази година се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства.

Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала "Арена", за да повиши нейната заетост. Повечето големи мероприятия се планират за след лятото. Така Бургас ще удължи своя туристически сезон, тъй като спортът води след себе си много фенове, роднини и приятели на състезателите, посочиха от Общината.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева, БТА