/ ThinkStock/Getty Images
"Пожар е избухнал в триетажна сграда, държавна собственост, намираща се на улица "Булаир" 5 в Бургас. Сигналът за пожара е подаден снощи около 20:50 часа". Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

На мястото пристигат две противопожарни коли с шестима огнеборци. Огънят е потушен около 23:00 часа. Няколко часа по-късно, около 4:10 часа е получен повторен сигнал за инцидент на същото място, където първоначално пристигат двете противопожарни коли.

Запали се изоставена къща в Бургас, има пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Установено е, че горят трите етажа и покривът на сградата. На помощ на пожарникарите се отзовава още един противопожарен автомобил. Огнеборците успяват да потушат пожара час и половина по-късно"обясни Рандева.

Тя каза, че в момента се разчиства и обезопасява мястото на инцидента. Следствено-оперативна група ще установява причините за пожара и стойността на нанесените материални щети.

"Най-вероятно запалването е причинено по непредпазливост от бездомни хора. Имало е видими следи от пребиваването им в сградата. Иззети са и видеозаписи от камери", добави Рандева. 

От години постройката на улица "Булаир" се руши. На 16 февруари от Областната управа обявиха, че предприемат действия за търсене на стопанин на изоставената държавна сграда, тъй като администрацията не разполага с финансов ресурс за извършването на ремонт и поддръжка на имота.

Имотът представлява терен с площ от 831 кв. м, като 230 кв. м са застроена площ. Сградата се състои от два самостоятелни обекта на три нива. 
БТА