Постоянен арест за мъжа,  пребил  проститутката от Бургас
Постоянен арест за мъжа, пребил проститутката от Бургас / netinfo
30 годишният Иван Толев, който преби проститутката от Бургас остава в ареста. Мярката бе потвърдена днес от Бургаския апелативен съд. Обвинението срещу него е по чл.115 от НК за опит за умишлено убийство. Предовиденото от закона наказание е от 10 до 20 години. Съдът прецени, че са събрани достътачно данни че, Иван Толев е пребил 36-годишната ромска проститутка Анка Ангелова.

На 27 май жената е поканила Иван Толев у дома си в квартал ”Меден Рудник” за да му предостави сексуални услуги. Преди това обаче, тя се опитавала да го обере. Клиентът усетил преджобването , изпаднал в ярост и започнал да я бие. Докато на помощ се притекат нейните близки , тя получила тежки контузии. Жената е все още в кома , със счупена челюст и мозъчен отток.

Днес прокурорът заяви, че задържаният е избягал от местопрестъплението като е взел и телефона на Ангелова. Случайно минаваща полицейска патрулка е отвела потърпевшата в болницата. Според магистратите обвинението може да бъде променено според обстоятелствата свързани със здравето на жертвата. Задържаният е българин, не е криминално проявен, има постоянна работа и живее с родителите си –стана ясно от днешното заседание.