Районният съд в Поморие прие искането на прокуратурата в Бургас и остави за постоянно в ареста Христо Кюлбасанов. Той бе обвинен за това, че е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на френски гражданин. Деянието е извършено с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

Бой на плажа за място в свободната зона
 

спасител Поморие мярка
Булфото


Телесните увреждания са нанесени с удари в главата и тялото на пострадалия. Престъплението е осъществено на 24 юли тази година на плажа в Поморие.

Случаят е от 24 юли. От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 ч. за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

Мотивите на съда да постанови най- тежката мярка „задържани под стража“ са, че Христо Кюлбасанов може да се укрие или да повлияе на свидетелите по време на разследването, тъй като по делото имала много спорни въпроси.

Задържаха спасителя, набил чужденец на плажа в Поморие заради чадър

Съдия Димитър Димитров обясни, че обвиняемият е напуснал мястото на инцидента без да изчака полиция. Това водело до обосновано предположение, че Кюлбасанов можел да се укрие. Спасителят няма предишни криминални прояви.

Защита на подсъдимия адв. Веселин Анестиев посочи, че случаят с нарязаното момиче в Стара Загора влияе косвено на решението на съда и вземането на най-тежката мярка „задържане под стража“. По думите му, ако за всеки бой се налага арест, то у нас ще трябва да се строят нови арести.

Свидетели по делото разказват, че французина се е държал арогантно и го е псувал.

Ако Кюлбасанов бъде признат за виновен, може да бъде осъден на лишаване от свобода до 3 години.