/ netinfo
Това е нашето признание към Вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едно огромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки Ваш личен успех е успех за нашия град и за страната ни.

Анаеробна инсталация ще правят и в Несебър

Спортът е дисциплина, хъс и сила, той ни учи, че дори и да паднем, трябва отново да се изправим и да продължим смело напред. Това каза кметът Иван Алексиев на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти от община Поморие за 2018 година.

Освен че пожела още много високи постижения на състезателите и техните треньори, кметът разкри ключови стъпки от стратегията за развитието на спорта в следващите няколко години.

Сред тях са: обновяването на спортен комплекс – Поморие (бивш медицински пансионат); обновяването на двора на СУ „Иван Вазов” (прогимназиален етап на обучение), който да се превърне в модерна детска футболна академия; изграждането на скейтпарк и построяването на мечтаната от всички многофункционална спортна зала.

Алексиев пред „Дарик“: Имаме проект за яслата в Ахелой, догодина пускаме поръчка за строител

След добрите новини, споделени от кмета, се пристъпи към дългоочакваното награждаване на десетте най-добри спортисти за 2018 г. Поради равен брой точки на някои от състезателите в отделните клубове, почетната десетка бе в разширен състав. Кметът Иван Алексиев лично връчи наградите на отличниците, а именно:
 • Димитър Петров от Айкидо клуб „Поморие 97”
 • Веселина Хрусафова от Айкидо клуб „Поморие 97”
 • Кремена  Ковачева от Спортен клуб „Атлет 2004”
 • Костадин Иванов от Общински хандбален клуб "Поморие"
 • Мирослав Коев от Общински футболен клуб "Поморие"
 • Мирослав Бонев и Емилия Джелебова от Клуб по спортни танци „Поморие”
 • Давид Абрашев и Гергана Велкова от Клуб по спортни танци „Поморие”
 • Борислав Митев от Спортен клуб по борба „Спартак”
 • Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб "Циклон"
 • Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"
 • Отборно за Пламен Божков, Валентин Мавродиев, Никола Иванов Румен Деляков и Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"
В рамките на церемонията тази година бе подкрепена и една лична кауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб „Циклон“. Благодарение на всичките си постижения до момента, Стефани е единственият поморийски спортист, който има реални шансове да събере необходимата квота за участие на олимпиадата в Токио през 2020 година, за това обаче са ѝ необходими средства и по-добри условия за подготовка.

Несебър има сграда на годината

На специално поставена за целта видеостена подкрепата си към каузата дадоха Световната шампионка по борба Станка Златева и народният представител Ася Пеева. Всеки, който желае да помогне на Стефани да развее българския трибагреник в Токио, може да посети сайта ѝ http://www.stefanimuzakova.com и да се запознае по-подробно с инициативата.

Редом с уважението към всички талантливи деца и младежи, Община Поморие отдаде почит и към най-възрастния спортен деец в града – Стоян Йовчев. Стоманата, както всички го наричат, е на 86 години, но дори и след пенсионна възраст не се отделя от спортните среди.

Това е и човекът, който преди всяко футболно първенство в Поморие плисва менчето с вода за кадем на отбора. Йовчев бе удостоен с приза „Рицар на спорта”, а наградата му бе връчена от директора на дирекция „ОКТХДС” Желязко Страволемов.

Отново бяха раздадени и плакети „Поморийска гордост”, които се присъждат на изявени спортисти от община Поморие, състезаващи се за други клубове. Атанас Атанасов – регионален експерт в Министерството на младежта и спорта награди отличените:
 • Иван Недев – състезател по тенис на маса
 • Ансамбъл по Художествена гимнастика с треньор Рада Вражева
 • Лъчезар Георгиев – бокс
 • Теодор Скумов – плуване
За „Треньор на годината” беше определен Георги Вражев от Спортен клуб по борба „Спартак”. Отличието бе връчено от председателя на Общински съвет - Поморие Адам Адамов, който използва случая, за да изрази и подкрепата си към кампанията на Стефани Музакова.

Емоциите от всички отличия приповдигнаха настроението, но за усмивките в публиката се погрижиха още: грациите от Ансамбъла по художествена гимнастика с треньор Рада Вражева; талантите от Клуб по спортни танци „Поморие“ с треньор Никола Абрашев и специалните гости от Boriana Dance, които омагьосаха зрителите с уникалното си светлинно шоу.