/ netinfo
Децата от училище "Ал. Г. Коджакафалията" посетиха баби и дядовци в Дома за стари хора в Бургас

В Деня на християнското семейство ученици от ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" посетиха дома за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", за да дадат усмивки и семеен уют на обитателите му. Инициативата е по идея на ученическото самоуправление към училището.

Децата сами подготвиха програмата на посещението, по време на което разказаха за ежедневието си в новото школо, пяха песни и танцуваха право хоро заедно със своите домакини. Петокласничката Иванжелина Трендафилова завладя присъстващите с майсторско изпълнение на народни песни.

От своя страна възрастните хора от дома разказаха за ежедневието си, за благотворителните инициативи, в които участват, и подариха на гостите си ръчно изработени ангелчета, които да ги закрилят.

Събитието послужи като своеобразен мост между поколенията. Развълнувани от преживяното, децата взеха решение с приходите от предстоящата си благотворителна изложба да закупят материали, за да могат новите им стари приятели да изработват сувенири и картички, които на свой ред също носят средства за благотворителност.

По този начин, според думите на учениците, "Доброто ще помага да се прави добро, което пак да носи добро".