/ Дарик Бургас
Перата съди колеги за инициали
93962
Перата съди колеги за инициали
  • Перата съди колеги за инициали
Петър Низамов-Перата, който нашумя покрай задържането на нелегални бежанци по турско-българската граница, съди колегите от информационната страница „Бургаснюз“. Неговият иск за 15 000 лева се основава на факта, че преди пет години той и няколко души са описани в статия със заглавие „Биячите от „Джубокс“ останаха в ареста“.

В новината, както и в прессъобщението от Районната прокуратура, на която се основава тя, всички споменати са отбелязани само и единствено с инициали. Как Низамов се е разпознал и е решил, че това опетнява доброто му име, не е известно. Той е завел искове срещу общо четири медии от нашия град и „Бургаснюз“ ще отговаря първа утре съвсем случайно.

Редакцията на „Дарик Югоизток“ и „Дарик Бургас“ смята, че делата са абсурдни, тъй като се основават на недоказани твърдения, а единственото доказателство е разпечатка на новина, в която ищецът е споменат с инициали и нищо не доказва дали всъщност става въпрос за него или друг човек, чиито имена започват със същите букви. А всичко това цели насаждане на страх у медиите и гражданите.

Чуйте в звуковия файл интервюто с Екатерина Капрова, управител на „Бургаснюз“