Павел Маринов  ще води червената листа в Бургас
Павел Маринов ще води червената листа в Бургас / netinfo

Павел Маринов ще води листата от кандидати за общински съветници на БСП в Бургас. Това съобщи днес общинският лидер на партията Стойко Танков. 43-годишният Маринов е съветник на транспортния министър Петър Мутафчиев и изпълнителен директор на Завода за технически въглени в Каблешково. Той заедно с настоящия кмет Йоан Костадинов се състезаваше за подкрепата на социалистите  за кметската надпревара. На пленума на червените от края на миналата седмица градоначалникът изпревари новото лице на БСП Бургас със 7 гласа. Маринов обаче, се пребори за лидерството в листата от кандидати за общински съветници.  Имената на останалите предпочени от местната организация ще бъдат обявени  идния понеделник.

От своя страна водачът на листата Маринов заяви, че ще работи за нови принципи на управление на общината, за личната отговорнст на всеки в управлението,  за преосмисляне начина на предоставяне на услуги  за гражданите, повече възможности за усвояване на технологите и за правене на политика с настроение.

Днес стана ясно че, общинското ръководство на БСП е приело предложението на Стойко Танков за мандатност на общинските съветниците. Това означава, че кандитатите за съветници, които имат два последователни мандата в ОС, няма да бъдат поставени на първите места в листата. Ще се  даде път на младите социалисти, които ще направят по места това обновление за което партията говори от дълго време,  допълни Танков. Според приетото предложение за мандантност, предстои подобна ротация на кадрите и на ръководните места в структурите.

Стойко Танков цитира социологическите проучвания според които,  бургаските социалисти могат да съберат 15-18 хиляди гласа на местния вот. В зависимост от избирателната активност това би им гарантирало 10-13 съветници.
Вече е ясна и датата  на общинската конференция на БСП след изборите.  На 1 декември бургаските червени ще избират нов председател на местната организация.