Отпускат средства за водопроводи и канализация на бургаски села
Отпускат средства за водопроводи и канализация на бургаски села / netinfo
Пакет от проекти на Община Бургас за изграждане на водопроводи и канализация в съставните селища, получи одобрение от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Безвъзмездна помощ в размер до 500 000 лв. ще бъде отпусната за изпълнение на втория етап от проекта за изграждане на канализация в с. Маринка. Субсидия в същия размер ще получи и проектът за изграждане на битова канализация в кв. Долно Езерово. Безвъзмездна помощ в размер до 684 085 лв. е определена за изграждането на водопровод от разпределителна шахта в с. Мъглен до напорен водоем в Драганово, за да може бургаското село да се включи във водоснабдителната система.

За проекта в Драганово вече тече процедура по Закона за обществени поръчки /ЗОП/ и скоро ще бъде избран изпълнител на дейностите по изграждане на водопровода. За проектите в Маринка и Долно Езерово в момента се изготвят технически задания и се подготвят процедурите по ЗОП.

Намерението на Димитър Николов и общинската администрация е до края на управленския им мандат всички селища в общината, дори и най-малките, да имат канализация и пречиствателни станции.

Развитие търпи и проектът на Община Бургас за събиране на негодните за употреба пестициди, складирани в с. Брястовец, и предпазване на населението чрез съхранението им в контейнери „Б-Б куб”. За обезвреждането на тези опасни химически отпадъци Община Бургас спечели втори транш безвъзмездно финансиране в размер на 51 000 лв.