Горан Горанов
Горан Горанов / netinfo
Остра сърдечна недостатъчност е предизвикала смъртта на затворника
„Горан буквално е бил попарен като след изгаряне. По кожата на гърба и ръцете му има червени петна”. Това съобщи днес адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран от семейството на Горан Горанов. Горан бе открит мъртъв вчера в бургаския затвор, където в изолирана килия изтърпяваше присъда от 2,6 г. лишаване от свобода за нападение над надзирател.
Адвокат Кирилов днес присъства на оглед на трупа преди аутопсията в бургаската болница. Според него петната по кожата на загиналия може да са получени след изкъртена тръба от парното отопление в затвора, което през последните дни, по информация на други лишени от свобода, е било с много високо налягане.
Горан най-вероятно сам е изкъртил тръбата, затворници твърдят, че е буйствал през последните дни.
Според заключението на съдебните медици бившият европейски шампион по борба е издъхнал от остра сърдечна недостатъчност.
Адвокатът на семейството му допусна, че Горен е изпитвал много силни болки и това може да допринесло за сърдечния проблем.
Трупът все още остава в бургаската морга. Ще бъдат направени изследвания за наличие на медикаменти и упойващи вещества в тялото на загиналия. Резултатите от тях ще бъдат готови до 14 дни.
При всички случаи юристът ще настоява за втора кръвна проба в независима лаборатория.
Очаква се становището на ръководството на затвора. Разследването продължава.
 
Хрониките десет години назад предсказваха обещаваща състезателна кариера за Горан. Той бе носител на шампионска титла от европейското първенство за кадети по класическа борба в Измир (Турция) . Печели златното отличие, когато е на 17-години и бе провъзгласен за най-убедителния шампион на Стария континент в тази възраст.