НАП: Планираме 30 000 проверки до края на лятото
НАП: Планираме 30 000 проверки до края на лятото / НАП - Бургас

Неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност установиха вечерни проверки на НАП Бургас на атракциони в курорта Слънчев бряг. Данъчните екипи извършиха контролни покупки по метода на тайния клиент, но не получиха фискални бонове. Съставени са актове и  наказателни постановления. Проверени бяха и редица нощни заведения, при които обаче  не бяха забелязани отклонения от данъчните правила.

„За това че засиленият контрол дава резултати говорят не само увеличените в пъти обороти, но и увеличените продажби на ленти за фискалните устройства. Следим продажбите на ролки за касовите апарати и ръстът в тази търговия е още един недвусмислен знак в посока изсветляване на сектора и промяна на поведението на търговците", коментира пресаташето на НАП Бургас Христо Узунов.

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на Националната агенция за приходите до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за пръв път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, облечени с униформено облекло.