Наблюдението на пътищата в града вече работи
Наблюдението на пътищата в града вече работи / netinfo

Кметът на Бургас Йоан Костадинов наблюдава демонстрация на работата на първите две камери от системата за видеонаблюдение на Бургас. Представи я началникът на Областна дирекция “Полиция” комисар Павлин Димитров.

 

Камерите са на кръстовище “Трапезица” и на пешеходната зона в района на Бургаския свободен университет. Системата ще фиксира извършените нарушения по пътната мрежа и ще сигнализира на операторите. След получаването на снимката с автомобила и номера му, ще се предприеме процедура по административно-наказателна дейност, разясни комисар Димитров.

 

Той обяви специална благодарност към Общинска администрация за съдействието за идеята за видеонаблюдение. С нея ще се ликвидира субективният фактор от присъствието на служител по автоконтрола на местопроизшествията, тя ще доведе до намаляване на пътните произшествия, автомобилните кражби и нарушенията на обществения ред и ще повиши сигурността на гражданите.

 

Ще бъдат наблюдавани всички въъзлови кръстовища в Бургас и опасните пешеходни зони в града. Предстои системата да заработи до месец.