пожар
пожар / Снимки: Лалка Димитрова
Евакуираха дечица след пожара
98981
Евакуираха дечица след пожара
  • Евакуираха дечица след пожара
Турски гражданин, собственик на арт ателие, загина, след като скочи от третия етаж на жилищна сграда на бургаската улица „Хаджи Димитър“.

33-годишният мъж се паникьосал, след като в обитавания от него апартамент започнал да навлиза гъст дим от пожар в избените помещения на кооперацията. Инцидентът станал около 15.30 ч. днес. Половин час по-рано живеещият в сградата квантов физик Атанас Джестанов /на 73 г./ слязъл в мазето, за да реже стари железа с ъглошлайф. Искра обаче подпалила натрупан в мазето стиропор. Гъстият дим обгазил цялата пететажната сграда.
 

пожар
Снимки: Лалка Димитрова

„30 метра пушек се извиваше нагоре“, разказаха очевидци пред репортер на Дарик. Хората започнали да напускат сградата. Чужденецът се паникьосал, излязъл на балкона и опитал да се спусне по водосточната тръба, за да се спаси. Събралите се пред входа съседи го предупредили, че може да падне, но мъжът не ги послушал. Паднал на паважа с главата надолу, казаха очевидци на трагедията.
 

пожар
Снимки: Лалка Димитрова

"Почти нищо не видяхме, но дима го усетихме. Много беше задимено. Помислихме, че някой от апартаментите гори. Жалко за момчето, което загина. Много тих беше, поздравяваше. Живееше тук от около два месеца", каза живеещи в кооперацията. След пристигането на пожарната е започнала масова евакуация на сградата. В болницата в Бургас са откарани две деца, за които се предполага, че са обгазени. Към този момент ток в сградата няма.
 

пожар
Снимки: Лалка Димитрова

„Едни железа стъргах с флекса. Подпалих един куп стиропор, оттам нататък в избата, три метра под земята, тръгна дим в коридорите. Не мога да кажа какво е станало. Много хубав, млад човек беше загиналия, на 32 години, турчин, бях приятел с него. Пили сме водка 3-4 пъти”, разказа  Атанас Джестанов.

На мястото незабавно са изпратени пожарни, полиция и екипи на Бърза помощ. Обитателите на сградата са евакуирани, а две момченца на 9 месеца и годинка и половина са откарани с линейка в болницата, за да се провери състоянието им.

Раследването по случая продължава.