/ Община Бургас
Концертът е с вход свободен
Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано обучение във Виена, дългогодишният хорист на бургаската опера Радостина Крантева и мецосопраното Ирина Доброволская ще поднесат вълнуващ концерт на публиката в Културен център "Морско казино", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Заповядайте на празничен концерт на децата от Неделното училище

Почитателите на стойностната музика в Бургас ще се потопят в атмосферата на руския романс на 22 ноември - петък, от 19:00 часа в зала Петя Дубарова. Камерният концерт "Аз помня този чуден миг" ще предложи вълнуващи музикални произведения на Чайковски, Глинка и Рахманинов в 7 солови и 7 дуетни песни.

Милена Коларова е възпитаник на бургаското музикално училище и на Музикалната академия в София със специалност "пиано". Именно на нея художникът Георги Баев предоставя стипендията за млад даровит творец за специализирано обучение във Виена, която съпътства Хердеровата награда.

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии (ПРОГРАМА)

Активно участва в музикалния живот на Бургас, не само като корепетитор в Държавна опера Бургас и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", но и като концертиращ пианист. През последните няколко години стипендиантката на Хердеровия институт си сътрудничи със сопраното Радостина Крантева в изяви с камерна и духовна музика.

Също възпитаничка на НУМСИ, Крантева продължава образованието си в София и Франкфурт на Майн със специалности музикална педагогика и музикознание. Дългогодишен артист - хорист е на Бургаската опера, с богат концертен опит из България и Германия като солист с различни камерни програми. Ще споменем само изявите й в Internationales Theater във Франкфурт на Майн, където приема за своя мисия популяризирането на славянската музика.

Какво, къде, кога в Бургас

Преди година към двете бургазлийки се присъединява и Ирина Доброволская (мецосопран). Тя е родена и израснала в Москва. Завършила е първо Московското средно специализирано училище "Гнесини", където е изучавала класическо пеене в класа на заслужилата артистка на Русия и солистка на Болшой театър Ирина Рубцова.

Получава квалификация "Артист в музикален театър" в ГИТИС (Държавния институт за театър). Влюбва се в България и в Бургас и остава тук. Пее в хор "Бургас" под ръководството на Светла Стоева, както и в църковния хор към Храм "Св. св. Кирил и Методий".