А по повод днешния празник на дамите 8 март - имаше надпис с поздрав към нежната половина
Монтираха електронни табла на входовете на Бургас, които информират за пътната обстановка, съобщиха от Общината.

Община Бургас

А по повод днешния празник на дамите 8 март - имаше надпис с поздрав към нежната половина. Информационни табла с променящо се съдържание монтира Община Бургас на няколко ключови места.

Те са разположени при входовете на града: откъм автомагистрала „Тракия“ - близо до пасарелка „Джъмбо“, откъм Поморие - до Траурния парк, третото е в местността Пода.

Община Бургас

Тези табла излъчват светлинни сигнали под формата на изображения на пътни знаци, комбинирани с текстово предупреждение за ремонт, задръстване, заледен участък, настъпило пътно произшествие и други извънредни ситуации на пътя.

„Искаме жителите и гостите на града да бъдат своевременно информирани в реално време за настъпили промени или проблеми в пътнотранспортната обстановка“, коментира кметът Димитър Николов.

Община Бургас

Съоръженията са изградени като част от дейностите по проекта на Община Бургас, наречен „Интегриран модел за управление на градската мобилност - I етап". Той е финансиран със собствени средства от бюджета, както и със средства по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Таблата са част от въведената вече Интегрирана система за управление на трафика в Бургас и се контролират от Центъра за видеонаблюдение и управление на трафика.

Община Бургас

Системата ще бъде надграждана и чрез нея ще може да се визуализира още по-разнообразна пътна информация, данни за натовареността и указване на обходни маршрути, времето за транзитно преминаване през града и други.

Така в значителна степен ще бъдат улеснени водачите на превозни средства, преминаващи през територията на общината и ще бъдат подкрепени усилията за по-висока степен на пътна безопасност.