/ Община Бургас
В ДГ „Морско конче“ ще бъдат разкрити четири градински групи с капацитет за прием на 100 деца
Кметът на Бургас Димитър Николов откри нова детска градина в жк. „Братя Миладинови“. Тя се намира до блок 156 и носи името „Морско конче“. Градината е филиал на най-близко намиращата се до нея ДГ „Раковина“, съобщиха от Общината.

Община Бургас

„Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца, за които да се осигури място в детската градина. „Морско конче“ със своите четири градински групи и капацитет от 100 деца значително ще облекчи недостига на свободни места в детските градини в централна градска част“, сподели кметът Димитър Николов.

Община Бургас

В централна градска част функционират още 7 детски градини - „Раковина“, „Радост“, „Златното ключе“, „Синчец“, „Слънце“, „Звездица“ и „Вълшебство“ - с филиал на ул. „Места“ № 104, но въпреки това капацитетът им не е достатъчен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в района, за прием на децата им в детска градина.

Община Бургас

Новата общинска детска градина е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „Вълшебство“ и бе затворена, поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата.

Община Бургас

Сградата е на 2 етажа и разполага с всички необходими налични ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района. Детска градина „Морско конче“ разполага с чисто нов просторен двор, оборудван с нови и красиви уреди за игра и прекарване на занимания на открито. Градината има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Община Бургас

На първия етаж са разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня, занималня с кът за хранене, спалня, санитарен възел, методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

Община Бургас

На втория етаж са помещенията за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня, санитарен възел, занималня с кът за хранене, спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Община Бургас

Изграждането на детската градина в жк. „Братя Миладинови“ е част от усилията на Община Бургас в последните 15 години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища.

Община Бургас

Освен тази „Морско конче“, местната администрация приключва изграждането на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и трети корпус на ДГ „Надежда“ в жк. „Меден рудник“.