/ Пресцентър Община Бургас
Община Бургас е подготвила богата фолклорна програма за посрещането на Цветница. Навръх големия християнски празник младото поколение на Бургас ще покаже, че продължава достойно българските традиции. Това ще се случи на площад "Свети Свети Кирил и Методий" в неделя, където в 12:00 часа започва голям фолклорен концерт. 

На сцената на площада пред катедралата ще се качат ФФ "Тракийче", Детски народен хор "Трепетлика", ТФ "Зорница", гайдарски и танцови формации при Военен клуб - Бургас, СУ "Димчо Дебелянов" и СУ "Добри Чинтулов", Оркестър "Жарава" със солисти Миглена Дженезова и Лазар Налбантов. Водещи на събитието ще са Сияна Ламбова и Христос Стаматиадис. 

В "Меден рудник" от 10:30 часа в двора на училище "Петко Росен" празничното настроение ще подгряват ентусиастите от читалище "Свети Свети Кирил и Методий". За посетителите ще има интересни творчески работилници и много музика в изпълнение на формациите „Чинките", "Младост", "Слънчо", "Ритъм", "Славейче", "Морска звезда" и училище „Константин Петканов".

Отново в неделя от 10:30 часа до параклиса "Свети Димитър" в "Меден рудник"  е фолклорният концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница". В него ще участват детска група „Звъника", гайдарите от читалище "Паисий Хилендарски" и танцовите групи "Зорница", „Звездички" и "Пламък". Организатор на концерта е читалище "Паисий Хилендарски 1928".

В комплекс "Братя Миладинови" пред храм "Свети Иван Рилски" на 9 април от 11:00 часа ще се проведе празничен концерт "Цветница", организиран от НЧ "Асен Златаров 1940" - Бургас.

В Морската градина жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят изпълнения на Бургаския духов оркестър. Концертът започва в 11:30 часа в неделя пред Летния театър, а най-малките ще могат да се включат в "Цветен детски празник" на откритата сцена "Охлюва" от 17:00 часа.