19-годишният Петър Лечев сам се предал първо в кметството на селото, а след това признал за убийството и пред полицаите.
19-годишният Петър Лечев сам се предал първо в кметството на селото, а след това признал за убийството и пред полицаите. / Снимка: Лалка Димитрова
Задържаният е на 19 години. Роднините му: Голям срам, как ще го оженим сега?!
19-годишният Петър Лечев от руенското село Вресово, обвинен за хладнокръвното убийство на чичо си, остава в ареста. Това постанови състав на Бургаския апелативен съд. Петър беше арестуван от полицията на 9 октомври т.г., ден след като умъртвил с кол 49-годишния Станко Желязков. Окръжният съд му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, но той обжалва пред апелативните магистрати и настоя да бъде пуснат под домашен арест. Молбата му бе отхвърлена.

Задържаният твърди, че нанесъл само един удар, но според прокуратурата изключително тежките травми по главата, тялото и вътрешните органи на жертвата опровергават думите му.

Ромски лидер брани сина си в съда: Търсих вината в себе си. Дано я намеря!

„Синът ми сам се предаде в кметството след случилото се. Не искал да го убие. Но е бил предизникан от чичо си“,  разказа в кулоарите на съда бащата на Петър- Руси. „И да излезе на свобода, убийството ще тежи на съвестта му. Чичо му е все пак. Такова нещо не се забравя“, допълват роднините. „Сега как ще оженим момчето?! Голям срам. Цялото село ни сочи с пръст“, споделят близките.

„Съжалявам“, каза в последната си дума пред съда задържаният. Решението на апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.