Министър Стоянович става патрон на „Петлите”
Министър Стоянович става патрон на „Петлите” / netinfo
Министър Стоянович става патрон на „Петлите”
66394
Министър Стоянович става патрон на „Петлите”
  • Министър Стоянович става патрон на „Петлите”

Министърът на културата Петър Стоянович става патрон на турнето на танцова формация „Петлите”, от бившия дом за деца и юноши „Александър Георгиев-Коджакафалията”. Спектакълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем”, който разказва за историята на момченце, израснало в такъв дом, ще продължи до края на ноември. Представлението в Бургас е на 19 септември, на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска”.

То ще се повтори на 21 ноември, по случай Деня на християнското семейство. „Петлите” замислят голям концерт в зала 1 на Националния дворец на културата. Ако залата бъде предоставена безвъзмездно, входът ще бъде свободен, разкри  техният ръководител Георги Димитров. Тогава заедно с формацията, пред публика ще излязат и десет от най-известните и обичани български поп изпълнители, добави той.

Министър Стоянович обяви, че ако „Пеем и танцуваме, за да не плачем” продължи и през следващата година, се наема да намери средства за гастролите. Той нарече създателя на „Петлите” Георги Димитров „част от културното съкровище на България”.

Чуйте в звуковия файл последователно Георги Димитров, кмета Димитър Николов, министър Петър Стоянович и режисьора на шоуто Симеон Димитров