Мелкон Мелконян: Заплашиха ме защото разказвах политически вицове!
Мелкон Мелконян: Заплашиха ме защото разказвах политически вицове! / netinfo

Апелативен съдия Мелкон Мелконян от Бургас, един от висшите магистрати от списъка агенти на Държавна сигурност обявен от Комисията по досиетата отказа да разговаря с журналисти днес.

 "Подписал съм такава декларация защото бях заплашен" – цитира думите му пресаташето на БАС Веселина Павлова. "Товашният шеф на службите в Бургас Иван Христов ме заплаши че, като магистрат ще бъда даден под съд затова че, разказвам политически вицове. Не знам в какви отделения са ми слагали декларацията" е казал още съдия Мелконян
Според данните на комисията Мелкон Мелконян е вербуван като Агент Богомил на 22 юни 1977 година до 9 февруари 1989 г., когато е снет от действащ оперативен отчет, “поради издигането му на високоотговорна изборна длъжност в системата на държавния апарат”. 
Мелкон Мелконян е член на Висшия съдебен съвет от 92 до 97 година. Бивш зам. председател на ВКС. Той е първият председател на АС в Бургас. Специалист по наказателни дела. Награден е за активна професионална и съюзна дейнст през 2004 година от Сюъза на юристите в България.
В момента се възстановява след тежка операция и доскоро е бил в болнични.
Мелкон Мелконян беше председател на съдебния състав  който, остави несебърския наркобос Димитър Желязков Очите и бандата му за постоянно в арестта на 9 май тази година.