Майката на Очите болна. Отлагат делото
Майката на Очите болна. Отлагат делото / Sofia Photo Agency

Уважителна причина отложи за трети път старта на делото за пране на пари срещу Димитър Желязков –Очите и роднините му. Майка му Станка Желязкова, която е сред обвинените от вчера се намира в болница с остра сърдечна недостатъчност. Нейният защитник представи на съда служебна бележка издадена от Отделението по вътрешни болести на МБАЛ –Поморие. За да не се накърни правото й на защита делото бе отложено за 22 и 23 април.

Процесът срещу призналия се за наркобос Желязков и неговите роднини трябваше да започне през февруари и досега бе отлаган на два пъти поради ангажименти на адвокати на обвиняемите. Днес стана ясно, че чичото на Очите Иван Петков се отказва от досегашния си защитник Събин Дучев  и вече ще бъде представляван от адвокат Камен Кънев. Една от свидетелките –Чубра Вълчева  е представила молба до съда за отказ от свидетелски показания, придружена с медицинска бележка за влошено здравословно състояние.

Делото се гледа в БОС и на него присъства  запасен съдебен заседател, което да гарантира непрекъснатост на процеса. Свидетелски показания е призован да даде и директора на ОД на МВР Бургас - комисар Милен Димитров.