Креативността ще зарази Бургас на 7-8 септември
Креативността ще зарази Бургас на 7-8 септември / netinfo

На 7 и 8 септември в Бургас ще се проведе фестивалът Euro Viral. В неговия фокус е явлението „вирусна креативност" - характеристика на аматьорски или професионални видеоклипове с оригинална идея и новаторска техника на изпълнение, които се разпространяват онлайн, подобно на вирусите - от човек на човек, за кратко време „поразявайки" милиони.

Най-ярките примери от сферата на дигиталната реклама, както и аматьорски видеоклипове, станали легенда в интернет пространството, ще се състезават за наградата Grand Viral 2012 и редица други призове в над 30 фестивални категории.

Гала-преглед на клиповете-победители ще се състои вечерта на 8 септември в Летния театър на Бургас. Програмата ще бъде допълнена от музикални и танцови изпълнения на млади бургаски таланти. Началото е от 18:30 часа, а входът е свободен.

В рамките на фестивала ще бъде открита и изложба, показваща фотографии и изображения с „вирусен" ефект в интернет. Тя ще бъде подредена на открито до Културен център Морско казино.

В двудневната програма на Euro Viral са включени още лекции и дискусии по едни от най-актуалните теми на маркетинга и пиара. Участието в тях е с предварителна регистрация на vifestival@gmail.com или в офиса на Seamedia Group на ул. "Славянска" 29 срещу заплащане на такса за участие. Специално за форума в града ще пристигнат едни от водещите европейски специалисти в сферата в комуникациите, маркетинга, дигиталния пиар и социалните медии, сред които Ален Юро - президент на IAB Europe,
Джани Каталфамо - дигитален директор за Европа на Ketchum Pleon, Мирко Палера - съосновател и управител на Ninja Marketing.