Контролните органи ще контролират, няма да рекетират
Контролните органи ще контролират, няма да рекетират / Пресцентър

„При спечелен мандат „Коалиция за България” ше гарантира свобода за малкия и средния бизнес, а контролните органи ще бъдат на мястото си, но няма да рекетират, а ще контролират”. Това заяви в Поморие водачът на листата на коалицията Димчо Михалевски. Той коментира там и нуждата от пречиствателни станции по Черноморието. Според него цените за тях, заложени от ГЕРБ, са прекалено високи и след това ще оскъпят цената на услугата при своето използване.

Представители на туристическия бранш в града обявиха пред Михалевски, че са силно притеснени от състоянието на плажовете преди началото на летния туристически сезон. Към курорта вече има интерес, а на плажовете липсват спасители и медицински лица. Представители на туристически фирми идват за оглед на базата, но реално не могат да направят реклама на курорта, заради състоянието на крайморската ивица. Концесионерите са сезирани, но не са предприели нищо по въпроса.

В Поморие Михалевски се срещна с пенсионери, които споделиха с него тревогите си от факта, че младите хора са обречени на безработица и не виждат бъдеще в родината си. Той пое ангажимент и към местните рибари за съдействие за установяване на ясни правила на работа и премахване на административните формалности, затрудняващи ги да упражняват труда си.