Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар
Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар
Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, а поредното доказателство за това е домакинството му на семинара „Ролята на гражданското образование за развитието на демокрацията“, който събра на едно място декани, професори, доценти, доктори, преподаватели и други научни представители  с интереси и идеи в областта. Проявата е организирана от Института за публична политика и фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа, а специален гост на престижния форум бе кметът на общината Николай Димитров, който имаше честта да даде официален старт на семинара. В словото си градоначалникът поздрави участниците и сподели, че с доц. д-р Здравко Попов, президент на Института за публична политика,  са участвали и в други проекти, в които са представяли по достоен начин страната. Николай Димитров в обръщението си подчерта, че ролята на гражданското образование е важна не само в обученията в училище, но и по отношения на различни аспекти на обществения живот, като например успешното изпълнение на съвместните проекти с регионални организации. На финала на словото си кметът обърна внимание на гостоприемството на морската община, възможностите й за различни видове туризъм, опазването на културно-историческото й богатство и ролята на отговорното гражданско поведение за това.

Обявиха отличените в Националния поетичен конкурс на тема „Несебър“

Целта на форума е експерти да обменят виждания и идеи относно гражданското образование и връзката му с демокрацията., изтъкна  доц. д-р Здравко Попов по време на официалното откриване. По думите му идеята е този семинар да се развие и да прерасне в по-голям проект.
По време на семинара бяха представени 21 теми, сред които „Гражданското образование като проект на Модерността“, „Местно самоуправление и гражданско участие“, „Гражданско образование и ключови компетентности“, „Гражданско образование, институции и медии“, „Младите хора на кръстопът – ценности, образование, демокрация и интернет“ и други.