Извънредна общинска сесия за отпускане на средства за стачкуващите учители
Извънредна общинска сесия за отпускане на средства за стачкуващите учители / netinfo
24-ма общински съветници се подписаха под искането на Георги Дракалиев, общински съветник от ВМРО, да се свика извънредна сесия с една единствена точка в дневния ред: „На общинските училища и детски градини се предоставят икономиите, реализирани от тях през календарната 2007 г.” Средствата ще бъдат разпределени като допълнително материално стимулиране от училищните ръководства, съвместно със синдикалните структури.

Минималният брой подписи, необходими да се свика сесията, е 17. Въпреки че по-голямата част от действащите съветници са в кампания, 24-ма от тях уважиха инициативата и прекъснаха част от мероприятията си, за да положат подписа си. Сред тях обаче нямаше действащи съветници от много кандидатски листи. По думите на Георги Дракалиев някои от съветниците, които не са се подписали, са изтълкували инициативата като предизборен PR на ВМРО.

„В качеството си на действащ общински съветник внесох искането, което беше предварително обсъдено със стачкуващи учители. Предвид предстоящите избори и конституирането на новия общински съвет, такова решение технически не би могло да бъде гласувано до края на годината, затова избързахме, за да можем да приемем решението своевременно”, коментира Дракалиев.