/ Пресцентър Община Бургас
Фестивалът "Дни на Италия", организиран от Община Бургас, ви очаква днес и утре пред Пантеона в Морската градина. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати.

Очакват ви музикални изненади от италиански изпълнители, кулинарна демонстрация и дегустация, фотоизложба и демо зони с представяне на италиански автомобили, кафе и вино, а Община Генуа ще представи своя сос „Песто“. 

Ще готвят атрактивните шефове Даниеле Индако и Емилиано Гудзела, които ще покажат най-доброто от своята национална кухня. Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са сред вкусотиите, които ще опитате. 

Техните ястия ще получите с талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните пари ще отидат за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий".

Специално за "Дни на Италия в Бургас" у нас пристигат музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро. Те ще свирят днес. Утре на сцената ще се качат изпълнители от Italian International artists.

Предстои представяне на книгата "Пътувам и ям из Италия" на Елизабет Минкили. Тя  живее, пътува и се храни из Италия, а книгата е обяснение в любов към тази страна. Щанд на издателство "Прозорец" ще откриете на утре от 18:30 до 21:30 часа.

Разгледайте и фотографската изложба на Дениз Мацарела, озаглавена "Матера - нюанси". Тя гостува в Бургас със съдействието на Италианския културен институт в София.