работа
работа / netinfo

Общинското ЕООД „Иновационни системи – Бургас“ да кандидатства по проект за подпомагане на млади предприемачи в Бургас предлага в докладна записка до местния парламент, кметът на града Димитър Николов. Според него, дружеството има възможност да получи финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Оттам вече имат подготвен проект, който цели подпомагане на развитието на предприемачеството и стартирането на самостоятелна стопанска дейност в Бургаски регион, чрез извършване на обучения и предоставяне на консултантски услуги.
 

Млади хора от България и Македония откриват Креативен панаир на творческите индустрии край Гоце Делчев


Реализацията на проекта ще разкрие една нова възможност за лица – безработни и неактивни младежи до 29 години, както и заети лица, желаещи да започнат самостоятелен бизнес, да развият тяхна самостоятелна икономическа активност и независимост от пазара на труда. Планираните дейности включват провеждане на специализирани обучения и предоставяне на консултации на лица от описаната по-горе целевата група за период до 24 месеца, в рамките на които те ще могат да придобият нужни за управлението и развитието на бизнеса си знания и умения.

Програма "Старт на кариерата" в Ямбол


По време на проекта бенефициентите ще разработят бизнес идеите си и ще бъдат консултирани за създаване на жизнеспособни планове за реализация на реална стопанска дейност. Общата прогнозна стойност на проектното предложение е в размер до 250 000 лв. За реализиране на дейностите по проекта, според насоките за кандидатстване, не се изисква съфинансиране от страна на кандидатстващите организации и партньори. 
 

По проект подпомагат икономически неактивни младежи до 29 години


Планираните дейности включват провеждане на специализирани обучения и предоставяне на консултации на лица от описаната по-горе целевата група за период до 24 месеца, в рамките на които те ще могат да придобият нужни за управлението и развитието на бизнеса си знания и умения. По време на проекта бенефициентите ще разработят бизнес идеите си и ще бъдат консултирани за създаване на жизнеспособни планове за реализация на реална стопанска дейност. Предложението за кандидатстване на дружеството с въпросния проект за финансиране по европейските програми ще бъде гласуване от Общински съвет - Бургас в края на месеца.