Информационна система за директна резервация в Созопол
Информационна система за директна резервация в Созопол / netinfo
Созопол да стане водеща туристическа дестинация по Черноморието ни и стабилна икономическа зона за нови инвестиции- за това ще се бори независимият кандидат за кмет на община Созопол Веска Караманова, стана ясно по време на срещата й с представители на туристическия бранш.

“Бъдещето на града ни е в туризма, затова една от идеите ни е да изградим информационна система за директна резервация на всички преки наемодатели”, заяви Караманова. Така, според нея, ще се подпомогнат собствениците на семейни хотели и частни квартири, които ще предлагат базата си в единна информационна система.

До година ще бъде готов и новия Туристически информационен център в Созопол, който в момента се строи на мястото на бившата сграда на общината на ул. “Аполония”. Забавянето на обекта е в резултат на проучване и експониране на археологическите находки, открити на терена, припомниха експерти.

Подобен център, който да обслужва местните предприемачи - хотелиери, ресторантьори, наемодатели, превозвачи и аниматори ще има и в другото курортно селище от общината – Черноморец. “Една от идеите ни за развитие на културен туризъм и целогодишност на сезона е възстановяване на зимната академия на изкуствата “Аполония”, каза Караманова и добави, че вече е провела такива разговори със специалисти.

Голямо внимание, подчерта тя, ще бъде отделено на туристическата инфраструктура. Приоритетни задачи в това отношентие са завършване на елподстанцията и отреждане на терен за нова, изграждане на колектори и тласкатели за отвеждане на отпадните води до пречиствателната станция, изграждане на втора камера на водоем в м. “Св. Марина”.

За един от най-новите квартали – “Мисари” ще бъде изградена цялостна инфраструктура - канализация, водоснабдяване, електрификация, осветление и кабелизация. “Много важно е осигуряването на нови пешеходни пространства и паркинги край морето и изграждане на нов крайбрежен булевард”, подчерта още Караманова.

В програмата на независимия кандидат за кмет, подкрепена от БСП и широка коалиция от партии, е заложено още изграждането на аквапарк и тенискорт, както и нови подходи, осигуряващи достъп на гражданите до морето в м. “Буджака”.

“Ще продължи активното ни участие в туристически борси и изложения с представяне на пълния пакет туристически услуги в Созопол, Индже войвода, Вършило и Росен”, каза още пред местните предприемачи Караманова.